Explore

WYWA
2023

WYWA is een villa, verdoken in de stedelijke tissue van de stad. Door aankoop van een aantal verouderde panden in het centrum van de stad ontstond er genoeg ruimte om én parking én ruimte te voorzien voor een ruimte stadstuin en een inpandige stadsvilla. De kleine oase rondom werd gecreëerd door de villa naar achteren te schuiven en middenin het plot in te planten. Ook omdat er overal een zekere aftand moest worden aangehouden tegenover de buren. De herpositionering tussen de bomen en het omgroeiende groen, laat de villa ademen. Deze beleving trekt je even helemaal terug uit de drukte van de stad. Zowel buiten als van binnen uit worden de zichten begeleid over het domein.

De zichtlijnen zijn zo uitgekozen zodat de buitenruimte het interieur mee vormgeeft. De looplijn door het huis is als een verhaal, die je elke dag opnieuw begeleidt doorheen je routines. Een huis op het lijf of moeten we zeggen, het leven geschreven? Als een verademing tussen de drukte van de modern world. Vandaar werd ook gekozen voor een eenvoudige vorm met een zadeldak, een volledige verdieping in de grond met Engelse koer, een gelijkvloers en de slaapvertrekken inventief onder het dak mét inbegrip van een lift met oog voor de toekomst.

Paden en terrassen zorgen voor een aangenaam buitenleven. Inkijk vanaf het nieuwe appartementsgebouw wordt gefnuikt door goed gepositioneerde aanplant van bomen en groenblijvende stuiken.  Tuinmuren en de hoge achterwand van een turnzaal werden zwart geverfd en klimplanten zorgen ook daar voor het nodige groen en bloemen in verschillende seizoenen. De zwarte leien die de woning bekleden komen hierdoor extra mooi uit.

 

MOLO
2023

WYWA