Explore

WYNS
2011

In de heuvels aan de côte d’Azur is het heerlijk genieten van het weidse uitzicht over de Middellandse Zee.
De witte strakke bovenbouw in prefab-beton-elementen rust op een natuurstenen sokkel, als op gestileerde vestingmuren in de helling ingeplant. Deze helling verdeelt de woning in twee niveaus. De effectieve villa die rechtstreeks via het uitgestrekte terras aangesloten is op het infinity zwembad zorgt voor een aangename wisselwerking tussen binnen en buiten. Het appartement of conciërgewoning aansluitend onder de villa geniet eveneens van fantastisch zeezicht en is via een hellend pad bereikbaar.
Aan de inplanting ging een uitgebreide studie vooraf. Twee zij volumes counteren de westenwind en de mistral.
Het woongedeelte bestaat uit drie hoofdblokken met zwevende luifels op verschillende hoogtes ten opzichte van elkaar.
Om zowel materiaal, circulatie als ruimte op elkaar af te stemmen bestaat de villa uit een 1m op 1m grid.▹

Naast de architecturale inbreng geniet de woning eveneens van een technisch hoogstaande uitvoering. Veel aandacht werd besteed aan de thermische inertie. Het massieve dakpakket beschermt tegen de hoge buitentemperaturen. Een ingenieus systeem van luifels, geconstrueerd uit prefab betonnen L-elementen die zijn opgehangen aan de 5m uitkragende stalen hoofdstructuur van de woning regelen mede het binnenklimaat. Warmtepomp, zonnepanelen en het elektrische net worden gestuurd door een intelligent domotica systeem.
Het was ook een uitdaging om de volledige tuin aan te pakken, om op zoek te gaan naar mediterrane planten die in dit klimaat tijdens de verschillende seizoenen bloeien. We ontwierpen verschillende kleurzones om een afwisseling van sferen rondom de woning te creëren, het hele jaar door.▫︎

IICK
2009

WYNS