Explore

AVCH
2011

Een glazen blikvanger langs de autostrade. AVC streek als eerste bedrijf neer op Evolis, het nieuwe bedrijventerrein van Intercommunale Leiedal. Samen met de bouwheer kozen we het meest gunstige perceel. Zo verzekerden we het zicht vanuit de kantoren op de autosnelweg en op het fietspad dat met een groenzone mee langs de windmolens door Evolis meandert. Met een voor het bedrijf symbolische datum in het vizier werden de werken in een recordtempo uitgevoerd.

Voor de start van het ontwerpproces organiseerden we gesprekken met de verschillende departementen van AVC om de missie van het bedrijf en de visie over de nieuwe vestiging vast te leggen.

Eén ding was zeker, het moest een open huis worden, letterlijk én figuurlijk.

Letterlijk door veel glas en lichtinval, maar ook figuurlijk door de toegankelijkheid van de verschillende delen. Het resultaat is een tijdloos gebouw, eenvoudig opgebouwd, transparant en heel multifunctioneel. De doorgegoten poliervloer draagt bij tot een complete flexibiliteit.▹

Het gebouw an sich is met zijn aluminium ramen, trappen en scheidingswanden een showcase voor het bedrijf

Het is ook een inspiratiecentrum met ruimtes die niet alleen dienst doen als showroom, atelier en burelen maar ook als ruimte voor bijeenkomsten, studiedagen of zakelijke events van gelijkgestemde organisaties of verenigingen.

De strenge voorwaarden van Evolis en de toegankelijkheidseisen die vandaag aan bedrijven zijn opgelegd leidden tot een zwevende toonzaal. Zo konden we op een esthetische manier, aan de hand van een helling over de gehele breedte van de voorgevel, de toegankelijkheid van de toonzaal voor iedereen mogelijk maken en de burelen op hoogte van de snelweg brengen. Deze ingreep zorgt voor een algemeen gevoel van lichtheid.▫︎

DESK
2010

AVCH