Explore

ACVO
2016

Het is een huzarenstuk om in opdracht van het overkoepelende Vayamundo-vakantiecentrum ook fysiek de voormalige centra Kinkhoorn en Ravelingen met mekaar te verbinden, rekening houdend met de passage tussen de twee gebouwen, van en naar het strand, die voor de achterliggende wijk moet gegarandeerd blijven.

Diepgaand onderzoek resulteert in een noodzakelijk masterplan.▹

Na intens onderzoek van het gebruik van het ingewikkelde liftensysteem bouwden wij een overzichtelijk parcours uit dat komaf maakt met de eerder immer noodzakelijke tijdrovende uitleg aan de balie.
Binnen de huisstijl van Vayamundo voorzagen we liftdeuren en omkastingen met pictogrammen, belettering en cijfers volgens een numeriek system.▹

Aandacht voor belijning en kleur zorgt voor harmonie en rust in de gevel van de inkompartij.
Beperkte publieke ruimte bij zowel de inkom strandzijde als aan de achterin- en uitgang vraagt om aandacht voor veiligheid.
De broodnodige parking via de passerelle betekende een ware zoektocht om tussen bestaande bekabelingen, funderingen, putten en leidingen de nodige steunpunten te vinden.▹

Een overdekte rambla overwint de niveauverschillen, biedt een goede toegankelijkheid, geschikt voor ontvangst van grote groepen of van mensen met een beperking.
Deze brede doorgang laat een langgerekte balie toe en enkele kantoren met verschillende functies.
De lichte foyer ademt de sfeer van een vlieghaven met wachtplaats voor de reizigers en het vayamundo reisbureau.▹

Een passerelle door de sporthal, te gek?
In dit grote, complexe gebouw betekent deze nieuwe doorgang een uitstekende mogelijkheid om sneller de weg naar je favoriete activiteiten te vinden mét zicht op het indoor-sportterrein.▹

De opdracht om één van de restaurants in te richten houdt ook in het vlot bedienen van hongerige vakantiegangers met kinderen door middel van een een buffet op hoog niveau met een showcooking eiland in een aanlokkelijk jasje dat tegen een stootje kan. Waar kon werden fabrikanten uit de streek betrokken.
Bevraging naar keukeninfrastructuur en processing leidde ook tot herorganisatie van de keuken om van het geheel een geoliede machine te maken.▹

Geprinte strandzichten op verlichte akoestische spanwanden maken ook de tafels achterin het enorme restaurant aantrekkelijk. Verlichtings-eilanden in het plafond en anders gekleurde vloerdelen wijzen de klanten ongemerkt en onbewust de weg naar de tafel-zones waardoor de ruimte optimaal kan worden benut. Ook hier in de drukte is inzetten op akoestiek absoluut geen overbodige luxe. Zand- en zeetinten zetten hier de toon en bepalen zo de sfeer.▫︎

WYNS
2011

ACVO